Sayfalar

11 Ekim 2015 Pazar

Acı Soslu Meksika Usulü Tavuk

Malzemeler

○ 1 adet tavuk göğsü
○ 1 adet kuru soğan
○ 1 adet kırmızı biber
○ 2 adet çarliston biber
○ Yarım çay bardağı konserve mısır
○ 1 çay bardağı meksika fasulyesi
○ Tuz.
○ Karabiber

PİŞİRMEK İÇİN
○ 2 Yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Tavuk etlerimizi julyen usulü doğruyoruz.
Kekik ve karabiberle baharatlayıp 10 dk kadar bekletiyoruz.
Wox tavaya sıvı yağımızı alıyoruz ve kızdırıyoruz.
İçine tavuk etlerimizi alıp yüksek ateşte çeviriyoruz.
Üzerine yarım ay şeklinde doğradığımız soğa, sarmısak ve julyen doğradığımız kırmızı ve yeşil biberimizi ekleyip yine yüksek ateşte çeviriyoruz.
Etler yumuşadığında ise tuz, pul biber, mısır ve meksika fasulyerleri ekleyip en sona acı sosu ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz..
Arzu edenler baget ekmegin arasinda veya dürüm yaparakta tükete bilirler

AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder