Sayfalar

10 Ekim 2015 Cumartesi

Krep Tarifi

Krep sabah kahvaltılarını neşelendirmek isteyenler için vaz gecilmez bir lezzet
Uzatmadan gerekli malzemelerimizi yazalim...

 MALZEMELER
* 3 Yumurta
* 1 Bardak su
* 1 Bardak süt
* 2,5  bardak un
* 1 Çay kaşığı tuz

Pişirmek için
* Margarin veya sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
3 yumurtayi derince bir kaba kiriyoruz ve ardindan 1 bardak su ve 1 bardak suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ardından 2,5 bardak un'u ekleyi yoğun ve akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıstırıyoruz.

Hazırladığımız karışımı teflon tavaya dökmeden önce tavayı bir çay kaşığı margarin ile yağlayın yağladığımız tavaya 1 kepçe hazırladığımız karışımdan ekleyip altın sarısı renk alıncaya kadar ters yüz ederek pişirin...

AFİYET OLSUN :)

NOT: Krep'i cikolata,recel veya bal gibi malzemelerle tüketicek olanlar tuz eklemesin ; peynirle tüketmek istiyenler tuz ekliye bilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder